GENANVEND OG ELSK PÅ NY

Ved at vælge genanvendt nylon og polyester bruges der ikke unødvendige ressourcer på at producere nyt nylon og polyester som forurener utrolig meget. Faktisk udledes der hele 75% mindre CO2 som ved normal produktion - dermed ikke sagt at genanvendelse af plastik ikke forurener, det kan nemlig ikke undgås.

Derudover genbruger vi også rest stof som bliver skåret fra i andre tøj produktioner, som ellers ville blive smidt ud.

Bortset fra omkostningerne som er meget dyrere end almindeligt stof, er de miljømæssige fordele opvejende.

Tøjproduktion er ikke bæredygtigt! Derfor er det vigtigt at man er bevidst om hvilke materialer man anvender og konsekvensen det kan have for naturen.

REPREVE®

REPREVE® er fremstillet af Unifi, Inc., den globale leder inden for genbrugsfibre. Virksomheden bruger plastaffald og flasker til at skabe polyester og nylon. Indtil videre har REPREVE® genbrugt mere end 30 milliarder plastikflasker i alt.

REPREVE® finder plastikflasker i bla. vandet eller kystområder i lande eller områder, der mangler formelle affalds- eller genbrugssystemer. Derefter hakker, kværnes, vaskes, smeltes og omformuleres plastaffaldet til REPREVE®-spåner. Spånerne smeltes derefter igen til flydende polymer og skubbes gennem bittesmå åbninger i en spindedyse, hvilket skaber kontinuerlige tråde, der danner REPREVE®-fibre. Garnet forarbejdes derefter ved spinding og teksturering, hvilket får garnet til at minde om naturlige fibre. Dette bliver derefter til stof i henhold til den normale stoffremstillingsproces.

Læs mere om REPREVE her

PRUECO

Noget af det særlige genbrugte nylon og polyester vi bruger hedder PRUECOⓇ og er lavet af

Prutex Nylon Co. Ltd

De genbruger ellers kasserede stoffer samt garn og stofrester og laver om til nyt lækkert, holdbart stof

Prueco bruger vi til de fleste af vores seamless produkter

GLOBAL RECYCLED STANDARD

Hvad betyder det egentlig?

GRS-certificeringen er med til at verificere og opspore de genanvendte materialer i slutprodukter.

GRS-certificeringen definerer altså konkrete krav til indhold i materialer, samt gode arbejdsforhold. Derudover arbejder de på, at minimere skadelige kemikalier og miljøpåvirkningen i produktionsprocessen.

IKKE KUN OM MATERIALE, OGSÅ OM MENNESKER

Udover at kigge på genanvendte materialer, skal GRS-certificerede arbejdspladser opfylde strenge minimumskriterier på arbejdsforhold samt krav om løn og arbejdstider.

Kriterierne omhandler bl.a. forbud mod børnearbejde, tvangsarbejde, diskrimination og misbrug.

GRS-certificeringen arbejder også for, at beskytte arbejdernes sundhed og sikkerhed ved at tilbyde rene arbejdsfaciliteter og minimere kontakten med skadelige kemikalier.