Pas på dit træningstøj

Pas på dit træningstøj

En del af den mere bæredygtige rejse vores træningstøj har, fortsætter når du har modtaget det, og hvorfor ikke passe godt på dit nye yndlings træningstøj så det holder længst mulig, og skader miljøet mindst? Det lyder ret godt, ikke sandt? 

Lad os komme igang!

 

Hvor varmt?

Følg altid instruktionerne i dit træningstøj. Hvis du er i tvivl bør du altid vælge en lavere temperatur, da for varm vask kan skade dit tøj. 

Vi anbefaler at du vasker det ved 30 grader. 

Vask kun når det nødvendigt

Hver vask slider en smule på alt tøj og på vores miljø. Derfor anbefaler vi kun at du vasker når det er nødvendigt, og evt. hænger tøjet ud i den friske luft hvis det har en smule sved lugt, det kan som oftest tage det. Du spare en vask og kan bære dit yndlings træningstøj igen i morgen.

Undgå microplast slipper ud!

Alle syntetiske stoffer udskiller microplask når det vaskes. Disse bitte små stykker plast bliver nemlig skyllet med ud i spildevandet og skader vores miljø. For at undgå dette anbefaler vi at du vasker dit tøj i GuppyFriend vaskepose. 

Den patenterede vaskepose er en nem måde at beskytte vores have og floder fra mikroplastik, og selve posen udskiller ikke selv nogen mikroplast. Vaskeposen hjælper også med at passe på dit træningstøj så fibrene ikke går i stykker, og forlænger dermed dit tøjs levetid. Find den her

Skyllemiddel?

Undgå at bruge skyllemiddel, når du vasker dit træningstøj. Dette er der flere grunde til. Skyllemiddel indeholder som oftes miljøskadelige stoffer og kan binde svedlugten til tøj og dermed være skyld i, at den ikke forsvinder. Desuden kan det også strække i tekstilfibrene, så dit træningstøj mister sin elasticitet. 

Bør du bruge tørretumbleren?

Vi ved det er nemt og bekvemt lige hurtigt at tørre sit træningstøj i tørretumbleren, men det kommer med store miljømæssige konsekvenser og det slider hårdt på dit tøj. Tøj fibrene bliver nemlig ødelagt og det kan risikere at krympe. Vi anbefaler derfor aldrig at du bruger tørretumbler!

Hæng det i stedet til tørre udenfor i den friske luft eller i et godt ventileret rum. Og hey, hvad er bedre end duften af lufttørret tøj?

Husk at polyester og nylon er plastik

Derfor anbefaler vi aldrig at du stryger dit træningstøj, da du kan ende med at det smelter. 

 

På tide at sige farvel til dit træningstøj?

Hvis du ønsker at skille dig af med dit tøj anbefaler vi at du giver det til genbrugen eller en anden som ville få glæde af det, hvis tøjet ikke er gået i stykker. Er tøjet helt slidt, er der nu flere og flere større forretninger der tager imod tøj, genbruger fibrene og skaber nyt. Undersøg om der er en i dit område!

Tryk her og find en tøj container nær dig 


You may also like