Løbe tights - hvad er det rigtige par for dig?

Løbe tights - hvad er det rigtige par for dig?

De tights du vælger har en lige så vigtig betydning som de sundheds mæssige fordele der kommer ved at løbe. 

Måske har du allerede prøvet at løbe et par leggings i stor fortrydelse efter den første løbe tur i dem. Du drypper af sved, føler dig indelukket og skidt tilpas i de ellers flotte nye tights. Sandheden er at alle tights ikke egner sig til løb - derfor har vi lavet en guide til dig. 

 

Overophedning:

Du bør ikke “dress to impress” for andre, mere for vejret. 

Ligesom alt andet træningstøj, bør du vælge dine løbe tights alt efter om det er varmt, om det regner eller blæser eller om du måske tager en tur på løbebåndet. Men så er spørgsmålet så hvordan du undgår overophedning i de kolde måneder uden at bære tykke løbe tights. 

Vores bedste tip: Ifør dig flere tynde lag som du kan bygge op og tage af alt efter hvornår du får det får varmt eller måske har brug for et ekstra tyndt lag. Undgå: Store fleece bluser.  

Husk også at hvor meget du sveder kommer an på genetik og påklædning, ikke så meget vejret udenfor. Dog er en våd klæberig t-shirt ikke et must, så husk at vælge svedtransporterende materiale og undgå bomuld både til overdel og som løbe tights. Et lille ekstra tip: For at svedtransporterende materiale kan virke optimalt skal det sidde tæt til kroppen, så desværre ingen oversized t-shirts til dine løbe tights.

 

Husk nu også at passe godt på din krop efter træning. F.eks kan disse yoga udstræk for løbere være effektive og gavnlige i din dagligdag 

 

Gnidning mellem lår - hvordan undgår du det?

Først er det værd at nævne at det ikke er alle det vil opleve gnidnings sår mens de løber, men nogen gør desværre - og hvad der virker for nogen, virker måske ikke for andre. 

Så udover at vælge de rette løbe tights kan du f.eks bruge talkumpulver, vaseline eller endda et par stramme shorts under dine tights. Måske kan det ikke tage det helt hvis du døjer med det, men det kan muligvis virke reducerende. 

 

Hvordan vælger du de bedste parløb tights?

De bedste tights til løb skal ikke kun have den rigtige længde, men de skal føles som et ekstra lag hud. Denne tætsiddende pasform gør det muligt for tightsene at bevæge sig frit med dig, samtidig med at dine benmuskler holdes varme mod enhver vindafkøling, hvilket kan være med til at reducere muskeltræthed. F.eks ville et par kompression tights være gode til løb.

Selvfølgelig ønsker du, at dine løbe tights skal sidde behageligt, men du også sikre dig, at linningen sidder korrekt: for løs, og du risikerer, at dine tights glider ned; for stram og stol på os, din mave vil fortælle dig om dens forstyrrelse.

Vi håber at du fandt hvad du ledte efter, og hvis ikke så er du velkommen til at læse vores trænings tights guide og forhåbentlig få svar der. 

 


You may also like