Kompression tights - Er de virkelig så gode?

Kompression tights - Er de virkelig så gode?

Der dukker nye former for tights op hele tiden, og måske er kompression tights nyt for dig. Måske tænker du at du aldrig har set et par før, men faktisk er der mange der bærer dem uden at man kan se det. For de ligner de fleste andre trænings tights, de sidder bare en del strammere.

 

Hvad er kompression tights?

I lighed med spandex er disse lavet af et elastisk stof, der former sig til kroppen som et ekstra stykke hud. Dette materiale skaber pres på dine ben og hofter, hvilket forbedrer ydeevnen og forhindrer skader. Der er en række undersøgelser, der tyder på, at kompression tights kan forhindre skade såvel som restitution efter specielt de hårde intensive træninger såsom løb og HIIT. Da der er et afbalanceret overfladetryk på din krop, udløser kompression tights blodgennemstrømningen. 

 

Hvad er fordelene?

  • Reducere muskel træthed

Efter en hård træning får man naturligvis ondt i sine muskler de efterfølgende dage, og videnskabeligt set er det stigningen af mælkesyre i dine muskler. Når en muskel bliver anstrengt, producerer musklen mælkesyge. En undersøgelse viser fra UMPC Health Beat typer på at kompression tights hjælper blodgennemstrømningen hvilket reducerer mælkesyren i dine muskler.

  • Komfort

Selvom disse tights lægger pres omkring dine lår, finder de fleste det behageligt at have på til træning. De er åndbare, transporterer fugt og trækker sig ikke op, hver gang du laver squats, sit-ups eller andre lignende aktiviteter.

 

Hvornår bør du ikke bære kompression tights?

Som alle andre slags tights er der tidspunker hvor kompression tights ikke anbefales. F.eks under yoga. Da yoga udøvelse kræver en mere fri og rolig form bevægelse ville vi anbefale at du gik efter et par yoga tights som er lavet til formålet. Disse tights skal der være en del mere stræk i og naturligvis ikke sidde lige så stramt. 

Hvordan vælger man de bedste?

Der er nogle forskellige faktorer som du bør overveje inden du går ud og køber dine nye kompression tights. Herunder har vi samlet nogle punkter som vi mener at du bør inkludere i dine overvejelser.

  • Materialetype og kvalitet. Undersøg hvilken type ​​materiale der bliver brugt, da nogle tilbyder specifikke fordele, såsom fire-vejs stretch, eller er svedtransporterende eller lugtbestandige.
  • Pasform og længde. Da de kan fås i flere forskellige længder og stilarter, bør du overveje hvilken pasform du finder mest behagelig til netop dig
  • Ekstra funktioner bør du også tage ind i dine overvejelser. Det kan være at du kan lide at du kan have din telefon, nøgler, kort eller andre småting med dig, så kan det helt klart være en fordel at vælge et par tights med lommer. Hvis udseende har en stor betydning, findes der mange forskellige stilarter og farver du kan vælge mellem.
  • Kunde anmeldelser. Du kan altid læse om andres oplevelser af forskellige typer kompression tights. De kan give lidt indsigt i pasform og kvalitet. Det kan hurtigt være med til at udelukke eller lede til det perfekte par. 

 

Hvis du ikke mener at kompression tights er det som du søger, findes der en masse andre typer tights der måske passer dig bedre. Se vores andre typer tights eller læs mere på vores guide


You may also like